Cum va fi vremea, în week-end, la Constanţa

Cum va fi vremea, în week-end, la Constanţa
Acesta va fi ultimul week-end călduros din 2012. Temperaturile vor depăşi 20 de grade atât sâmbătă, cât şi duminică. Cerul va fi variabil cu soare, după care va fi acoperit de nori, dar ploile vor începe abia luni, când se va face şi frig.

Pentru sâmbătă meteorologii anunţă vânt moderat, cu unele intensificări temporare şi o maximă termică de 22 de grade Celsius. Duminică cerul va fi noros, dar se va încălzi şi mai mult, până pe la 27 de grade Celsius.

În restul ţării, sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil în sud-estul ţării şi va prezenta înnorări temporare în celelalte regiuni. Va ploua în jumătatea de vest a ţării, unde, mai ales în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 - 20 litri pe metru pătrat. În restul teritoriului ploile se vor semnala izolat, spre seară şi noaptea. Vântul va prezenta intensificări la munte, dar temporar şi în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 6 grade în depresiuni şi 17 grade pe litoral.
Duminică, vremea se va răci accentuat în vestul şi nordul ţării, dar se va menţine caldă în celelalte regiuni. Cerul va prezenta înnorări şi va ploua, ziua mai ales în jumătatea de vest, iar noaptea şi în restul teritoriului. Îndeosebi în sud, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20...25 l/mp. În nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali, în timpul nopţii, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, dar şi în estul şi sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 - 12 grade în Banat, Crişana şi Maramureş şi 27 - 28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 0 - 2 grade în nordul Moldovei până la 17 - 18 grade pe litoral.