Apartamentele executate silit din Constanţa, mai ieftine cu 25%!

Apartamentele executate silit din Constanţa, mai ieftine cu 25%!
Apartamentele executate silit din Constanţa, mai ieftine cu 25%!Preţurile apartamentelor din Constanţa executate silit par, cel puţin în ultima perioadă, tot mai accesibile făcând comparaţie cu ofertele similare din portofoliile agenţiilor imobiliare constănţene. Iar anul 2013 vine cu veşti chiar bune pentru cei aflaţi în căutarea unei locuinţe. Băncile au redus preţurile în cazul majorităţii bunurilor aflate în executare silită, pentru care licitaţiile au loc luna aceasta, ori pe la început de februarie, cu 25%. Explicaţia este destul de simplă: cum nimeni nu s-a prezentat la prima licitaţie pentru bunurile exe-cutate silit, băncile au fost forţate să pornească a doua licitaţie de la 75% din preţul evaluat iniţial.

De exemplu, după reducerea de 25%, un apartament cu două camere de pe Strada Cişmelei (Tomis Nord, nu foarte departe de Parcul Tăbăcăriei, aşadar o zonă considerată „bună”), de 46 de metri pătraţi, costă puţin peste 23.000 de euro. Licitaţia are loc pe 11 februarie, începând cu ora 12.00. Dacă ne uităm pe oferta agenţiilor imobiliare constănţene, un apartament din aceeaşi zonă, cu aceeaşi suprafaţă, costă, nu în puţine cazuri, mult peste 30.000 de euro.

Un alt apartament, tot cu două camere, de 44 de metri pătraţi, din Tomis III, dintr-un bloc situat pe o stradă din apropierea City Park Mall, per-pendiculară pe B-dul Alexandru Lăpuşneanu, este scos la licitaţie cu un preţ de 26.000 de euro. Inconvenientul ar fi acela că este semidecomandat, însă oferă totuşi un confort II sporit. Un astfel de apartament îl găsim pe piaţă, la această oră, cu cel puţin 35.000 de euro. Licitaţia este, în acest caz, pe 21 ianuarie.
Pentru cei interesaţi de apartamentele cu patru camere, unul de aproape 80 de metri pătraţi costă, după reducerea de 25%, puţin peste 48.000 de euro. Se află însă într-un bloc de pe Strada Pelicanului (CET), zonă totuşi preferată de mulţi, tocmai datorită preţurilor ceva mai mici. Chiar şi aşa, pe piaţă astfel de apartamente, din această parte de oraş, costă peste 60.000 de euro. Pentru cei interesaţi, licitaţia are loc pe 28 ianuarie.
Revenind la apartamentele mai mici, unul cu două camere, de 44 de metri pătraţi (Aleea Macilor, Tomis II, destul de aproape de B-dul Tomis), costă aproape 27.000 de euro. Minusul: este semidecomandat. Totuşi, apartamentele similare, în această zonă, pot trece bine de 35.000 de euro. Licitaţia are loc pe 11 februarie.
Numărul exemplelor de acest gen este destul de consistent, din păcate pentru cei care s-au văzut nevoiţi să renunţe la apartamentele lor din cauza datoriilor acumulate. Din fericire însă pentru cei care îşi caută o locuinţă, preţurile par destul de tentante. Atenţie, însă! Toate sumele pre-zentate sunt fără TVA, taxa fiind diferenţiată în funcţie de cumpărător, dacă este persoană fizică sau juridică, aşadar vorbim de câteva mii de euro în plus!