Când se organizează anul acesta marile târguri şi expoziţii, la Constanţa

Când se organizează anul acesta marile târguri şi expoziţii, la Constanţa
Când se organizează anul acesta marile târguri şi expoziţii, la ConstanţaConstanţa va fi gazda, şi în acest an, a aproape 20 de târguri şi expoziţii organizate de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), la care sunt aşteptaţi, ca de fiecare dată, mii de vizitatori.

De prima manifestare ne despart doar câteva săptămâni. Cea de-a 56-a ediţie a Tinimtex - Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţămin-te - care se va desfăşura în Mamaia, cel mai probabil doar în ca-drul Pavilionului Expoziţional, este programată să înceapă pe 20 fe-bruarie. Până pe 24 februarie constăn-ţenii vor putea cumpăra de la confecţii textile până la încălţăminte, marochinărie, accesorii şi tricotaje.

Urmează apoi, în aprilie, alte cinci târguri şi expoziţii. CCINA şi-a propus să organizeze, în perioada 3 - 6 aprilie, atât cea de-a XI-a ediţie a Salonului de dotări hoteliere şi alimentaţie publică, cât şi cea de-a III-a ediţie a Wine Fest. Ambele au loc la Pavilionul Expoziţional. Constănţenii vor avea astfel ocazia să vadă ce mai este nou în materie de echipamente, materiale şi mobilier pentru hoteluri şi restaurante, dar şi în materie de vinuri. Chiar dacă aceste manifestări par să aibă un public restrâns (managerii unităţilor de cazare şi de alimentaţie), totuşi din experienţa anilor trecuţi s-a putut vedea că şi constănţenii de rând au considerat că au ce vedea şi… degusta.
Tot pe început de lună, 5 - 7 aprilie, are loc, la Centrul de Afaceri EuroLitoral, poate cel mai aşteptat târg al primăverii. Cuplurile care s-au decis să-şi unească destinele anul acesta pot măcar arunca o privire la Târgul pentru nunţi (salon specializat de articole şi servicii pentru acest eveniment, dar şi pentru alte ocazii speciale), ediţie mult mai generoasă, ca număr de participanţi, comparativ cu cea organizată în noiembrie, anul trecut.
Tot la EuroLitoral este programat să aibă loc, în perioada 18 - 21 aprilie, şi cea de-a doua ediţie a Târgului de mobilă, iar în perioada 25 - 28 aprilie, SEB - Salonul Expoziţional Beauty, un salon specializat de echipamente şi consumabile destinate atât saloanelor de specialitate, cât şi publicului larg.

Târg specializat pentru copii
Pentru luna mai, CCINA şi-a propus să organizeze alte trei manifestări, două târguri şi un salon. În perioada 15 - 19 mai se va desfăşura, în Mamaia, atât ediţia de primăvară a Tinimtex, la Pavilionul Expoziţional, cât şi KIDO, un târg specializat pentru copii, la EuroLitoral.
Luna iunie va fi, şi ea, foarte aglomerată. În perioada 5 - 8 iunie are loc, în Mamaia, a doua ediţie a Construct - RomTherm, expo-ziţie specializată de materiale de construcţii, instalaţii de încălzire, climatizare, electrice şi sanitare, decoraţiuni interioare şi exterioare, energii neconvenţionale.
Urmează, în perioada 12 - 15 iunie, Expoagroutil - târg naţional de agricultură şi industrie alimen-tară - şi Expoflowers - salon de flori, plante decorative, aranjamente florale, amenajare grădini, spaţii verzi şi echipamente pentru grădinărit, ambele în Mamaia. Locul exact va fi anunţat în timp util.
Tomis Yacht & Salon SUV-uri (27 - 30 iunie, Portul Turistic Tomis) şi Bijou Expo (28 - 30 iunie, Golden Tulip Mamaia) sunt cele două manifestări organizate de CCINA care încheie luna iunie.
Pentru cea de-a doua parte a anului, începând cu luna septembrie, sunt programate un târg specializat de articole şi oferte şcolare şi Tinimtex, în septembrie, o altă ediţie a Tinimtex şi a Târgului pentru nunţi, în noiembrie, iar în decembrie un salon specializat de artă şi cadouri de lux.