Vasile Blaga vine să analizeze situaţia din filiala PDL Constanţa

Vasile Blaga vine să analizeze situaţia din filiala PDL Constanţa
Democrat-liberalii constănţeni îl aşteaptă, astăzi, începând cu ora 15.00, la Constanţa, pe liderul partidului, Vasile Blaga, care va analiza situaţia filialei de la malul mării. Surse din cadrul partidului au declarat că, este posibil ca împreună cu Vasile Blaga să vină şi secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, dar şi alte persoane din conducerea Biroului Permanent Naţional al PDL.
La întâlnirea de astăzi va participa întreg Colegiul Director Judeţean al PDL Constanţa care are aproximativ 100 de membri de partid.

„Pentru această întâlnire a fost convocat tot Colegiul Director Judeţean al PDL Constanţa. În principiu, vor fi dezbătute probleme organizatorice interne, analizarea situaţiei privind rezultatele alegerilor parlamentare, dar şi solicitarea ca Sever Voinescu să fie exclus din partid”, a declarat senatorul Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.
Din câte se pare, Blaga nu ar avea reproşuri prea mari pentru filiala constănţeană deoarece, în cele din urmă, după redistribuirea mandatelor, aceasta şi-a atins obiectivele propuse, însă se speră la o revigorare a tuturor organizaţiilor PDL după înfrângerea de la parlamentare.
Privind în urmă, practic, filiala de la malul mării a obţinut un scor destul de mic, Partidul Poporului Dan Diaconescu clasându-se înaintea PDL.
Mai exact, rezultatele obţinute de filiala constănţeană au fost sub scorul naţional al partidului.
Totuşi, dacă scorul obţinut de filiala constănţeană a fost sub scorul naţional al par-tidului la nivel naţional, cei trei parlamentari de la ARD care au câştigat mandatele la redistribuire au obţinut rezultate peste scorul naţional al partidului la nivel naţional.
Astfel, în urma redistribuirii mandatelor potrivit legii electorale, Alianţa România Dreaptă (ARD) a obţinut două mandate de deputaţi prin Dănuţ Culeţu (24,05 wacko pe Colegiul 9 şi Florin Gheorghe (21,79%) pe Colegiul 10, dar şi un mandat de senator prin Gigi Chiru (24,13%).
În altă ordine de idei, Blaga vine la Constanţa şi pentru a discuta cu membrii filialei despre situaţia lui Sever Voinescu.
În urmă cu câteva zile, Chiru a declarat că, în opinia sa fostul vicepreşedinte democrat-liberal Sever Voinescu ar trebui exclus din partid pentru că a făcut campanie electorală la alegerile parlamentare pentru un candidat al PP-DD, respectiv, pentru Maria Stavrositu.
Tot atunci, Vasile Blaga spunea că există o solicitare din partea organizaţiei Constanţa de excludere a lui Sever Voinescu, dar aceasta va fi discutată joi, la Constanţa, când se va analiza situaţia din filială.
La rândul lui, Gigi Chiru a spus că decizia care se va lua în privinţa „subiectului Sever Voinescu” este foarte importantă pentru întreaga organizaţie.
„În afară că s-a implicat activ în campania unui candidat de la PP-DD nu am nimic altceva să îi reproşez. Da, consider că trebuie exclus din partid. Astfel de acte nu pot fi tolerate, indiferent din partea cui vin, în interiorul unei structuri care urmăreşte în primul rând interesul partidului. Atât eu, cât şi Organizaţia Constanţa credem că ar trebui demis”, a afirmat liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla la şedinţa de astăzi, deoa-rece, cu siguranţă, preşedintele PDL Constanţa nu va scăpa de săgeţile primarului de la Castelu, Nicolae Anghel, din câte se pare, singurul dispus să-l înfrunte pe diverse probleme interne.