U.S.L. vizează toate cele 14 mandate de parlamentar de Constanţa

U.S.L. vizează toate cele 14 mandate de parlamentar de Constanţa
Candidaţii Uniunii Social Liberale şi-au depus, ieri, candidaturile pentru alegerile din 9 decembrie

Liderii U.S.L. sunt conştienţi că urmează o perioadă grea şi o campanie dură, dar spun că au şanse reale să câştige toate mandatele

Candidaţii Uniunii Social Liberale şi-au depus, ieri, candidaturile pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 9 decembrie. Încrezători şi având speranţa că uniunea reprezintă soluţia problemelor pe care românii le au în această perioadă, candidaţii social-democraţi, liberali, conservatorul Mircea Banias, dar şi reprezentantul Partidului Verzilor, Remus Cernea, care va candida pentru un colegiul de deputaţi din judeţul Constanţa, şi-au depus documentaţia pentru participarea la alegerile din decembrie. Toate dosarele pregătite au fost conforme cu legislaţia, au precizat reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Constanţa, niciunuia dintre cei care şi-au exprimat intenţia de a intra în competiţia parlamentarelor nefiindu-i respins dosarul. Au lipsit motivat de la evenimentul de depunere a candidaturilor senatorii Nicolae Moga (P.S.D.) şi Puiu Haşotti (P.N.L.), ambii fiind reţinuţi în Capitală cu chestiuni profesionale. Astfel, cele 14 propuneri ale U.S.L. Constanţa pentru parlamentare sunt: Colegiul 1 – Gheorghe Dragomir (P.N.L.), Colegiul 2 – Mihai Lupu (P.N.L.), Colegiul 3 – Cristina Dumitrache (P.S.D.), Colegiul 4 – Radu Babuş (P.S.D.), Colegiul 5 – Victor Manea (P.N.L.), Colegiul 6 – Eduard Martin (P.S.D.), Colegiul 7 – Mircea Titus Dobre (P.S.D.), Colegiul 8 – Manuela Mitrea (P.S.D.), Colegiul 9 – Remus Cernea (Mişcarea Verzilor-Democraţi Agrarieni), iar pe Colegiul 10 – Mădălin Voicu (P.S.D.). Pentru Senat, U.S.L. propune următorii candidaţi: Colegiul 1 – Puiu Haşotti (P.N.L.), Colegiul 2 – Nicolae Moga (P.S.D.), Colegiul 3 – Alexandru Mazăre (P.S.D.), Colegiul 4 – Mircea Banias (P.C.).

Senatorul Mazăre: „Avem o echipă formidabilă şi şansa de a câştiga toate mandatele puse în joc“

Unul dintre cei mai activi parlamentari constănţeni este, fără discuţie, senatorul Alexandru Mazăre. A promovat proiecte importante pentru municipiul şi judeţul Constanţa şi în acelaşi mod şi-a propus să continue şi în mandatul 2012 – 2016. „Plec în campanie şi, mai apoi, spre un nou mandat cu sinceritate şi onestitate, cu dorinţa de a face şi mai mult pentru constănţeni; sunt convins că prezentăm, astăzi, o echipă puternică, solidă. Individual, fiecare membru al acestei echipe este un om de valoare susţinut de U.S.L., poate cea mai puternică a României post-decembriste. Avem o echipă formidabilă şi şansa de a câştiga toate mandatele puse în joc la Constanţa. Nu va fi o campanie uşoară şi nu este nimic câştigat dinainte, trebuie să luptăm pentru fiecare vot, pentru a obţine încrederea fiecărui cetăţean, pentru că fiecare este important în această luptă. Susţinem proiectele locale prezentate deja, tot ce înseamnă proiecte de infrastructură pentru Constanţa, proiectul cu portul, proiectul şoselei de coastă“, a declarat senatorul Alexandru Mazăre.

Cristina Dumitrache urgentează demararea lucrărilor pentru unităţile 3 şi 4 ale CNE Cernavodă

Cel mai tânăr parlamentar constănţean în funcţie este deputatul Cristina Ileana Dumitrache. În primul său mandat, a iniţiat mai multe acţiuni de promovare a excelenţei printre tinerii din colegiul unde a fost aleasă parlamentar, dar nu a uitat nici de problemele întregii comunităţi. Le-a fost alături celor cu probleme sociale, bătrânilor, dar şi elevilor, iar planurile pentru cel de-al doilea mandat sunt cel puţin la fel de ambiţioase. Are ca prioritate demararea lucrărilor la unităţile 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă şi construirea unui Centru de excelenţă în aceeaşi localitate. „Merg spre cel de-al doilea mandat cu gânduri constructive, diferenţa este că, pentru cel de-al doilea mandat, mă bucur de experienţa acumulată în ultimii patru ani, precum şi de o conjunctură favorabilă proiectelor mele, anume că şi-ar găsi susţinere în cadrul Guvernului U.S.L., susţinere atât la nivel de promovare a proiectului, cât şi financiară, pentru că acesta este, de obicei, cuvântul-cheie. Acţiunile de campanie vor fi în aceeaşi linie ca şi campania trecută; de multe ori eu am preferat să promovez tinerii şi, atunci, majoritatea acestor acţiuni vizează promovarea excelenţei în rândul lor. În ceea ce priveşte priorităţile, acestea vizează în continuare domeniul nuclear, pentru că este centrul colegiului meu şi un punct de interes pentru judeţul Constanţa şi nu numai. În principal, mă interesează demararea lucrărilor la unităţile 3 şi 4, iar în viitorul imediat construirea unui Centru de excelenţă în oraşul Cernavodă“, susţine deputatul Cristina Ileana Dumitrache.

Verzii, reprezentaţi la Constanţa de către Remus Cernea

Propus de premierul Victor Ponta, liderul Mişcarea Verzilor-Democraţi Agrarieni, Remus Cernea, candidează pe Colegiul uninominal 9 şi îşi propune schimbarea mentalităţii generale a celor care trăiesc în România. Cernea vrea „înverzirea“ politicilor publice din municipiu şi judeţ, prin apărarea valorilor democratice ale societăţii. „Mă bucur că am ocazia de a candida în acest judeţ, pentru că el este un exemplu în care etnii diferite convieţuiesc paşnic, oameni care colaborează pe toate planurile. Mă bucur să trăiesc într-o societate în care oameni cu mentalităţi diferite, cu naţionalităţi, etnii diferite, au posibilitatea să convieţuiască şi că colaboreze pentru un bine comun, iar eu sunt dispus să colaborez cu autorităţile locale pentru înverzirea politicilor publice din oraş şi judeţ. Îmi doresc să intre cât mai mulţi tineri în politică şi femei, pentru că tinerii şi femeile sunt subreprezentaţi în politica din România. În ceea ce mă priveşte, voi face tot ce ţine de mine pentru a demonstra că poţi face politică de calitate dacă eşti tânăr, totul este să aperi valorile democratice ale societăţii deschise“, a declarat Cernea.

Mădălin Voicu va milita pentru cultura „statică“ a Constanţei

Deputatul Mădălin Voicu intră în competiţia alegerilor parlamentare pe Colegiul uninominal 10 şi candidează pentru un nou mandat din partea U.S.L. Deşi nu ar mai fi vrut să candideze, susţine că a fost convins de către colegii săi, care i-au solicitat sprijinul pentru problemele ce trebuie urgent rezolvate. Deputatul Voicu susţine că sunt foarte multe lucruri de rezolvat în Constanţa şi le va spune alegătorilor, în timpul campaniei, că va fi deschis oricărei propuneri, indiferent de domeniu. „Sunt foarte multe lucruri care trebuie rezolvate. Nu cred că pot fi clasificate. Le rezolvăm pe rând, în funcţie de priorităţi. Eu nu promit nimic; încerc să fie cât mai util pentru educaţie, pentru cultură, sănătate, pentru tot ceea ce trebuie unei comunităţi atât de mari“, a explicat Mădălin Voicu. De asemenea, deputatul a precizat că va susţine proiectul primarului Radu Mazăre privind preluarea acţiunilor de la Administraţia Porturilor Maritime. Ca om de cultură, Mădălin Voicu nu a putut să nu remarce faptul că, în Constanţa, cultura este „statică“ şi vor trebui promovate mai multe proiecte în acest sens.

Candidaţii la alegerile parlamentare au fost susţinuţi de către prim-vicepreşedintele P.S.D. Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, care le-a recomandat să colaboreze şi în perioada campaniei ca şi până acum, pentru a transmite mesajul U.S.L. către cetăţeni.

Ultima zi de depunere a candidaturilor este astăzi, 30 octombrie, urmând ca din 9 noiembrie să demareze campania electorală.

Mihaela TÎRPAN