"La Constanţa nu a fost niciodată vorba de excluderi, doar de promovări"

"La Constanţa nu a fost niciodată vorba de excluderi, doar de promovări"
Într-o ultimă intervenţie televizată din anul 2012, co-preşedintele USL, liberalul Crin Antonescu, a anunţat că intenţionează să convoace un congres extraordinar al PNL. În opinia acestuia cel mai probabil evenimentul va avea loc în luna februarie. Preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a PNL, Gheorghe Dragomir, spune că liberalii de aici nu au de ce să se teamă.

Din punct de vedere statutar, congresul PNL ar fi trebuit să aibă loc în anul 2014, însă, surse din cadrul partidului spun că spiritele liberale s-au încins şi se impune luarea unor măsuri de organizare internă. Astfel, congresul din februarie vor putea avea loc promovări, dar şi excluderi pentru cei care nu se aliniază liniei partidului.

„Vom pune în discuţie preşedinţia partidului, dacă se doreşte“
Antonescu a precizat, într-o emisiune la Realitatea TV, că un congres extraordinar al PNL „se impune foarte repede” pentru a consolida poziţia PNL pe scena politică. El a menţionat că în acest context se poate pune în discuţie inclusiv schimbarea candidatului din partea PNL la viitoarele alegeri prezidenţiale.
„Un congres extraordinar se impune cât mai repede. De ce? Că există oameni care iniţiază - sau dacă nu iniţiază sunt complici - cu o propagandă care slăbeşte PNL. În momentul în care prevesteşti acu, acu, săptămâna viitoare o să se întâmple ceva şi o să fie un congres şi o să-l dea jos pe Antonescu şi o să vină Popescu - nu neapărat Popescu Tăriceanu, vorba vine - sau invers, lucrul acela slăbeşte partidul respectiv, capacitatea lui de negociere, autoritatea lui publică. Deci, ieşim din aceste alegeri şi eu sunt cel care voi cere cât mai curând un congres extraordinar, unde dacă cineva doreşte să... în mod normal, automat, punem în discuţie preşedinţia partidului. Dacă cineva doreşte să confruntăm variante de statut, unde dacă cineva doreşte să propună un alt prezidenţiabil al partidului, este foarte bine, e locul potrivit să o facă, eu îl cer, dar nu putem să continuăm în felul acesta”, a susţinut Antonescu.

„Vom discuta despre alegeri interne, dacă este nevoie“
Totuşi, preşedintele PNL Constanţa spune că acest congres nu va aduce mari modificări, sau cel puţin nu în ceea ce priveşte organizaţia de la nivelul judeţului nostru. Întrebat dacă excluderile vizează şi membri ai organizaţiei Constanţa, Gheorghe Dragomir a precizat: „În niciun caz. La noi întotdeauna a fost vorba doar de promovări. Nici la congresul anterior nu s-a pus problema aşa. Nu este vorba de scorul pe care l-am obţinut la alegeri, ci pur şi simplu nu este cazul. De altfel, acest congres nu vizează organizaţia de la Constanţa, sau organizaţiile locale în general. Este început de an şi trebuie să discutăm strategia politică, statul, dacă este cazul, să facem anumite modificări pe acesta şi alte probleme de organizare internă. Vom discuta şi despre alegeri şi o nouă conducere, dacă este nevoie, însă nu vor exista modificări majore la nivelul organizaţiei noastre”.