Incredibil. IATĂ CUM VREA MAZĂRE SĂ RUPĂ CONSTANŢA DE ROMÂNIA

Incredibil. IATĂ CUM VREA MAZĂRE SĂ RUPĂ CONSTANŢA DE ROMÂNIA
Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, după alegeri, USL a pregătit un proiect bombă: ruperea unei părţi din Constanţa şi Mamaia şi transformarea ei într-un uriaş "dutyfree". TVA zero, plus o sumedenie de facilităţi fiscale. Deputaţii PSD de Constanţa vor iniţia, după alegerile parlamentare, un proiect de lege care prevede transformarea unei fâşii din litoral în zonă liberă. Potrivit deputatului Eduard Martin, deja s-a stabilit ce obiective vor beneficia de facilităţi fiscale: cazinouri, hoteluri din Mamaia, dar şi zona în care se află Cazinoul din Constanţa, pe care edilul Radu Mazăre l-a luat înapoi de la Ministerul Dezvoltării şi l-a lăsat în paragină.

Potrivit legii, într-o zonă liberă de taxe dispare TVA-ul pentru mărfuri şi servicii, dar şi alte dări la stat, iar activităţile se derulează numai cu avizul autorităţii zonei, care poate fi înfiinţată de autoritatea locală sau de către Ministerul Transporturilor. Pe de altă parte, în vreme ce bugetul de stat va fi sărăcit pe perioada în care zona nu va mai plăti taxe şi impozite, statul va pompa bani în zonă.

Întrebat cât la sută din staţiunea Mamaia şi din oraşul Constanţa ar urma să fie zonă liberă, Martin a precizat că se are în vedere o bandă litorală. "Vrem să atragem iarna turişti ruşi şi arabi care vin să joace la cazinou. În prima fază nu pierdem nimic. Iar, pe timpul verii, de ce nu, am fi mai ieftini decât bulgarii", îşi motivează deputatul iniţiativa legislativă.