Democrat-liberalii constănţeni află, astăzi, cu cine vor merge în alegeri

Democrat-liberalii constănţeni află, astăzi, cu cine vor merge în alegeri
Democrat-liberalii constănţeni sunt încă în fierbere şi nu pot începe pregătirile pentru alegerile parlamentare pe colegiile de care sunt responsabili pe motiv că, încă, nu se cunosc cu exactitate candidaţii la fotoliile de parlamentari.

Iniţial, preşedintele PDL Constanţa şi co-preşedinte al Alianţei România Dreaptă (ARD), Gigi Chiru, a anunţat o listă cu cei care vor merge la competiţia din decembrie. Pe parcurs, lista candidaţilor a suferit modificări de nume, unii dintre candidaţi fiind contestaţi chiar din interiorul partidului.

Fără să mai intrăm în amănunte vizavi de disputele din cadrul formaţiunii de la malul mării, este de aşteptat ca democrat-liberalii constănţeni să cadă la pace dacă vor să câştige timp pentru pregătirea campaniei electorale. Nu de alta, dar în această situaţie sunt ţinuţi pe loc şi cei doi candidaţi ARD de pe Colegiile 8 şi 9, respectiv, Cătălin Anghel de la Partidul Noua Republică şi Dănuţ Culeţu de la Forţa Civică.
De altfel, şi la nivel naţional, situaţia Alianţei România Dreaptă (ARD) nu este „bătută în cuie”.
În acest context, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că lansarea candidaţilor ARD ar putea avea loc în data de 5 noiembrie şi că până în prezent au fost semnate listele de candidaţi pentru 36 de organizaţii, incluzând diaspora.
„Pot să vă spun că 70-75% dintre cei care candidează sunt oameni noi, tineri, buni profesionişti în zona respectivă. Au fost şi 32 de persoane care, în viziunea Comisiei de etică, nu îndeplinesc anumite condiţii pentru a candida, până ieri dimineaţă se retrăseseră 12 şi cu încă un candidat astăzi - 13. Sunt foarte multe contestaţii, pentru că în unele cazuri colegii se simt nedreptăţiţi, aceste contestaţii le va analiza comisia, le vom analiza şi noi în continuare”, a declarat, ieri, Vasile Blaga.
În ceea ce priveşte situaţia de la Constanţa, listele nu au fost încă închise, adică semnate definitiv de comisia de etică şi de preşedinţii ARD.
„Deocamdată, se mai fac nişte analize. Pentru Constanţa listele vor fi închise mâine (n.r. astăzi) când mă voi duce eu la Bucureşti”, a declarat preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru.