Cum sunt transferaţi poliţiştii de frontieră doar pe hârtie

Cum sunt transferaţi poliţiştii de frontieră doar pe hârtie
Plec, dar rămân cu voi! - aşa a rostit, foarte probabil, şi fostul director adjunct al Gărzii de Coastă Constanţa, comisarul şef Marin Dincă. În urma verificărilor efectuate în vară, de Corpul de Control al Ministerului de Administraţie şi Interne, poliţistul şi-a dat demisia din funcţia de conducere a instituţiei constănţene, ba chiar a cerut mutarea pe o funcţie de execuţie în cadrul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Mutarea a avut loc, însă, numai pe hârtie, căci de fapt, comisarul şef nu a plecat din instituţia de la malul mării.

„Comisarul şef Marin Dincă este încadrat la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, pe funcţia de ofiţer specialist în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Târna Mare. În prezent, ofiţerul este delegat să-şi desfăşoare activitatea în cadrul Gărzii de Coastă Constanţa”, ne-a precizat comisarul şef Liviu Bute, şeful ITPF Sighetu Marmaţiei.
Reamintim că, pentru neregulile constatate în urma verificărilor, Marin Dincă a fost sancţionat, alături de fostul său superior, cms. şef Dumitru Radu, cu mustrare şi li s-a imputat financiar folosirea necorespunzătoare a autovehiculelor din dotarea Gărzii de Coastă.