Iată oferta de spectacole pe scenele constănţene

Iată oferta de spectacole pe scenele constănţene
Cinci spectacole pentru cele mai diferite gusturi au fost programate de cele trei mari instituţii de teatru ale Constanţei în acest week-end, în speranţa că ele vor suscita un interes mai mare decât „prăfuitele” filme de la televizor, ori interminabilele talkshowuri pe teme invariabile.

Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa

Sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 19, a programat opera în două acte despre pretinse poţiuni magice, iubire şi gelozie „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, avându-l la pupitrul dirijoral pe Romeo Rîmbu.
Premiera operei a avut loc la Milano, la „Teatro Cannobiana”, în ziua de 2 mai 1832. Capodoperă a compozitorului Gaetano Donizetti, „L’Elisir d’amore” - o comedie spumoasă - este una dintre cele mai îndrăgite creaţii de operă din lume. Lucrarea este a patruzecea compoziţie lirică a lui Donizetti şi a fost scrisă în doar 14 zile. Ea cuprinde şi una dintre cele mai frumoase arii, la care aspiră toţi tenorii, celebra „Una furtiva lagrima”.
La Constanţa vor da viaţă persona-jelor Doru Iftene în rolul Nemorino, Laura Eftimie (în rol de debut) - Adina, Marius Eftimie - Belcore, Cătălin Ţo-ropoc - Dulcamara, Mihaela Ionescu - Gianetta.
Duminică, 20 ianuarie, melomanii constănţenii sunt aşteptaţi în fotoliile TNOB pentru a urmări cea mai cunoscută operetă a secolului XX „Văduva veselă”, de Frantz Lehar, cu Adrian Stanache la pupitrul dirijoral. Opereta în trei acte a avut premiera mondială la 25 decembrie 1905, la Theater an der Wien şi de atunci s-a jucat la Viena de peste 400 de ori, la Berlin la fel. La Londra a cunoscut peste 800 de reprezentaţii, în SUA a atins un număr record pentru un titlu de operetă, declanşând o adevărată „văduvomanie” (un brand care vindea produse pirat ca: broşuri cu cântecele, pălării supradi-mensionate cu titlul operetei, pantofi şi ţigări, un corset, chiar un cocktail cu acest nume făcut din gin cu vermut dulce, bitter, gheaţă şi suc de lămâie. Opereta a ajuns chiar şi la Buenos Aires unde, la un moment dat, s-a jucat simultan în cinci limbi diferite, în cinci teatre diferite.
În rolul văduvei, pe numele său Hanna Glavari, se va afla la debut Ionela Duma. Îi vor fi alături Constantin Acsinte (Baronul Zeta), Mădălina Sandu (Valencienne), Doru Iftene (Danilo), Bogdan Sandu (Camille de Rosillon), Marius Eftimie (Viconte Cascada), Iulian Bra-tu (Raoul de St. Brioche), Adrian Bădilă (Negus), Daiana Gavrilescu (Evantia), Laurenţiu Severin (Cromo), Andrei Baican (Lerida), Gabriela Dobre (Olga).

Teatrul de Stat Constanţa
Sâmbătă 19 ianuarie, ora 19, „Gaiţele” lui Al.Kiriţescu vor urca pe scena Teatrului de Stat, întruchipate fiind de Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Luiza Martinescu Toma, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Liliana Bărăscu, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuţ, Gabriel Neaţă.
Duminică, 20 ianuarie, ora 19, în spectacolul „Să ne răzbunăm, iubito! de Georges Feydeau vor juca Maria Lupu, Mihai Sorin Vasilescu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu / Laura Iordan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu, Cosmin Mihale.

Teatrul pentru copii şi tineret Constanţa
Duminică, 20 ianuarie, de la ora 11, îndrăgita instituţie prezintă spectacolul „Pisica doldora de bani şi nepoţii ei orfani”, o adaptare după „Casa pisicii”, de S. Marsak, pusă în scenă de Mihai Constantin Ranin şi Lică Gherghi-lescu, pe muzica lui Dumitru Lupu.
Copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani vor putea urmări povestea pisicii de Angora, văduvă, dar foarte bogată, care trăieşte în lux intr-un castel medieval, fiind păzită de bătrânul şi credinciosul motan Vasile. În acest timp nepoţii ei orfani, doi pisoi sărmani, trăiesc pe străzi, în frig şi fără adăpost. Lăudăroasă şi fudulă peste măsură îşi invită vecinii la o serată să le arate luxul în care trăieşte. Printre invitaţi se numără: ţapul şi capra, cocoşul şi găina, precum şi vecina purcică. După petrecere, impre-sionaţi de cele văzute, invitaţii o invită pe pisică să le întoarcă vizita cât mai curând. Urmează o serie de peripeţii pe care însă… le veţi descoperi văzând spectacolul din care cei mici vor învăţa că dacă eşti bun şi generos necondiţionat, viaţa te va răsplăti.