Veteranul Poliţiei Constanţa iese la pensie

Veteranul Poliţiei Constanţa iese la pensie
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa organizează, pe 7 februarie, un concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Postului de Poliţie Tuzla. Funcţia este scoasă la concurs întrucât, în luna martie, agentul şef principal Paraschiv Datcu, cel care de altfel a ocupat fotoliul respectiv o bună perioadă de timp, va ieşi la pensie. De menţionat că el este unul dintre veteranii Poliţiei Constanţa, fiind angajatul acestei instituţii de 35 de ani, dintre care mai bine de trei decenii s-a aflat în fruntea Poliţiei Tuzla.
„Mi-am făcut datoria, aşa cum am ştiut mai bine, iar acum, odată cu ieşirea la pensie, mă voi dedica familiei, pe care am neglijat-o în ultimii 35 de ani, în favoarea carierei. Vreau să părăsesc instituţia cu capul sus, pe uşa din faţă, cu satisfacţia misiunii îndeplinite. Ce voi face mai departe? Au fost nişte discuţii, am primit nişte propuneri, dar încă nu m-am decis. E sigur însă că nu voi sta acasă, precum alţi pensionari. A fost o discuţie inclusiv pentru a trece la Poliţia Locală Tuzla, dar nu este nimic concret”, ne-a declarat agentul şef principal Paraschiv Datcu.

Poliţistul are, acum, la final de carieră, mândria că doi dintre copiii lui i-au călcat pe urme şi lucrează tot în Poliţie: fiul este poliţist în cadrul Postului 23 August, iar fiica la Tuzla.
„Este timpul să lăsăm locul pentru cei tineri, care vin cu un suflu nou”, a încheiat poliţistul.

De asemenea, Poliţia Constanţa mai scoate la concurs, în perioada 6 - 8 februarie, alte zece posturi de şef de post, pentru posturile de poliţie: Tortomanu, Siliştea, Independenţa, Gârliciu, Pantelimon, Saraiu, Vulturu, Fântânele, Mihai Viteazu şi Cumpăna. Aceste funcţii au fost scoase la concurs şi la sfârşitul anului trecut, după reorganizarea structurilor de Poliţie Rurală, dar nu au fost ocupate.