Proiect ambitios! Circuit de FORMULA 1 langa Medgidia!

Proiect ambitios! Circuit de FORMULA 1 langa Medgidia!
Proiect ambitios! Circuit de FORMULA 1 langa Medgidia! De 12 ani se discută acest proiect, în valoare de zeci de sute de milioane de euro, ce presupune construirea unui circuit de Formula 1 pe teritoriul Romaniei. Se pare că planul începe să se materializeze! Inițial s-a pus în discuție locul de amplasare a circuitului în sudul litoralului, la Mangalia, sau la București. În cele din urmă discuțiile s-au orientat către Medgidia.

Informaţia a fost oferită chiar de primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache. El a dezvăluit pentru Telegraf că, anul trecut, a participat la o discuţie, la Bucureşti, cu fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Eduard Hellvig, care l-a întrebat dacă poate pune la dispoziţie o suprafaţă mare de teren, pe care statul român să amenajeze un circuit de Formula 1 şi de motociclism. „Discuţiile au avut loc în cabinetul ministrului Hellvig, iar la acestea a mai participat şi un reprezentant al administratorului circuitului de la Monza din Italia. Proiectul presupune alocarea a peste 300 de hectare de teren, pe care Medgidia este dispusă să le aloce. Am fost selectaţi pentru acest proiect din mai multe motive. Primul ar fi poziţia geografică, deoarece municipiul nostru este situat în apropiere de litoral, unde se regăsesc toate utilităţile necesare: autostradă, aeroport şi spaţii de cazare numeroase. Al doilea motiv pentru care ni s-a cerut implicarea în acest proiect este faptul că dispunem de o suprafaţă de teren compactă, propice construirii unei astfel de piste”, a spus Iordache.

Primarul Medgidiei a afirmat că proiectul viitorului circuit de Formula 1 va fi construit din fonduri europene. „Cred că în 2014 ar putea începe lucrările. Proiectul nu sună deloc rău, mai ales pentru operatorii de turism, deoarece numărul vizitatorilor ar putea creşte impresionant, mai ales în extra-sezon. Realizarea unui circuit de Formula 1 şi de motociclism se va face pe un teren al Primăriei, care este situat între Medgidia şi satul Valea Dacilor. În prezent, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic sunt în lucru la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice”, a declarat primarul Iordache.

Formula 1 este un sport cu mare trecere la public. Toate etapele campionatului sunt televizate în mai mult de 200 de țări, numărul celor care privesc anual întrecerea fiind depășit doar de numărul celor care urmăresc meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal și Jocurile Olimpice, competiții care se organizează o dată la patru ani. Imaginați-vă ce beneficii ar fi pentru Romania și județul Constanța! Acum nu rămâne decât să așteptăm finalizarea proiectului.

Sursa: Telegraf