Expoziţiile muzeelor constănţene

Expoziţiile muzeelor constănţene
Pentru că elevii constănţeni se află în vacanţă şi săptămâna aceasta, le propunem spre petrecerea timpului liber o vizită şi prin muzeele constănţene care zilele acestea eu încă pe simeze exponate… de sezon.

Cum este cazul Muzeului de Artă Populară, unde se află expuse, până pe 25 ianuarie, costume populare de sărbătoare ale colindătorilor din diferite zone etnografice ale ţării, reunite generic sub titlul „Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou”. Bineînţeles că pentru a reconstitui atmosfera sărbătorilor de iarnă, în cadrul expoziţiei se regăseşte recuzita folosită în obiceiuri precum Steaua, sorcova, biciul, buhaiul, trăistuţa pentru daruri şi clopoţeii.

Pe simezele Muzeului de Artă se află încă expuse lucrările realizate în cadrul Taberei Naţionale de Pictură, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Balcic, anul trecut, la începutul lunii septembrie.
Ele mai pot fi vizionate încă o săptămână, până pe 15 ianuarie, când este programat Salonul de Iarnă, prima expoziţie inclusă în programul cultural al anului 2013, la Muzeul de Artă.
Amenajată în cele patru săli de la parterul instituţiei, expoziţia va reuni lucrări ale creatorilor constănţeni, membri ai Filialei Constanţa a Uniunii Artiştilor Plastici din România.