40 de tone de pirotehnice confiscate

40 de tone de pirotehnice confiscate
Un transport ilegal cu 40 de tone de pirotehnice, care trebuia sa ajunga in judetul Constanta, a fost oprit de politisti la iesire din Timisoara.

Ieri dupa-amiaza, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase (AESP) Timis sub coordonarea lucratorilor Directiei AESP din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au oprit in trafic pe Drumul National 6, la iesire din Timisoara, doua autotrenuri despre care existau informatii ca transporta materiale pirotehnice interzise.

”In urma controlului efectuat, politistii au constatat ca in cele doua autovehicule erau transportate aproximativ 40 de tone de materiale pirotehnice, valoarea totala a marfii fiind estimata la 80.000 de euro. Marfa, care avea ca destinatar o societate comerciala din Constanta, a fost confiscata pentru continuarea cercetarilor”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, insp. Madalina Mezdrea.

Potrivit anchetatorilor, soferii celor doua autovehicule nu au putut prezenta documente de provenienta pentru materialele pirotehnice transportate. Mai mult, acestia ar fi declarat ca nici macar nu stiau ce contin coletele incarcate in tiruri, deoarece ar fi fost contactati sa ia marfa din alte vehicule, care s-ar fi defectat. Oamenii legii nu exclud varianta ca mutarea coletelor cu materiale pirotehnice dintr-un mijloc de transport in altul sa fie doar un truc pentru a li se pierde urma. Conform anchetatorilor, materialele pirotehnice confiscate fac parte din categoriile II si III, care sunt interzise la comercializare si pot fi folosite doar de persoanele autorizate.