Debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire, un proces dificil - Litoral TV

00:01:56
Vizualizări: 1 Adăugat de: penthboy
Descrierea intrării:

Peste 600 de constănțeni au văzut în debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire soluția ideală pentru a scăpa de facturile care îi ardeau la buzunar în timpul lunilor de iarnă.

După ce au depuse cererea de debranșare, proprietarii s-au lovit de alte obstacole, cum ar fi acordul vecinilor din bloc. Deși schimbările se fac în propria locuință, trebuie cerut acordul a cel puţin trei vecini de pe orizontală şi de pe verticală pentru a fi posibilă debranșarea. Astfel, deși au fost depuse 603 cereri pentru debranșare, doar 300 au fost avizate.

În aceste condiții, mulți dintre constănțenii care au depus cererea de debranșare s-au orientat spre alte varinate mai puțin costisitoare de a-și încălzi locuința. De altfel, au fost și cazuri în care proprietarii s-au răzgândit și au decis să se rebranșeze.

Taxa de rebranșare minimă se ridică la suma de 600 de lei, dintre care 370 de lei reprezintă taxa de rebranșare pentru încălzire iar aproximativ 200 de lei este tariful pentru rebranșare la apa caldă de consum.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu

Timpul de rulare al video-ului: 00:01:56
Autor: Litoral TV