Jucătorii Farului, puşi să jure cu mâna pe Biblie că nu au făcut blat cu Dinamo!

Jucătorii Farului, puşi să jure cu mâna pe Biblie că nu au făcut blat cu Dinamo!
În urma eşecului ruşinos de miercuri, cu Dinamo II, în care FC Farul a pierdut cu 0-4, conducerea clubului a decis să amendeze tot lotul cu câte 4.000 lei, iar înaintea antrenamentului de vineri, jucătorii, antrenorii, dar şi conducătorii clubului au jurat cu mâna pe Biblie că nu au făcut blat!

Eşecul Farului din meciul cu Dinamo II a ridicat multe semne de întrebare, atât în rândul conducerii clubului, cât şi în cel al suporterilor. S-a speculat că meciul a fost blat, că jucătorii ar fi vrut să fie „bătuţi măr” de cea mai slabă echipă din clasament sau că au jucat la pariuri.
Conducerea clubului constănţean neagă acest lucru, iar în acest sens, a decis ca toţi reprezentanţii colectivului FC Farul să jure cu mâna pe Biblie că au fost corecţi, inclusiv oficialii. În plus, tot lotul a fost amendat cu câte 4.000 de lei (1.000 lei pentru fiecare gol).
„Ca să eliminăm orice suspiciune, tot clubul, toţi jucătorii, au jurat cu mâna pe Biblie că şi-au apărat şansele corect, că n-au jucat împotriva echipei lor. A fost o discuţie clară, clubul nu a obligat pe nimeni. Este un lucru sfânt. Nimeni nu cred că se poate juca cu aşa ceva. Nu a fost o glumă. Cei care au jurat strâmb, dacă este vreunul dintre ei, este păcatul lor. Noi vrem să lucrăm cu jucători de caracter, cu oameni curaţi şi chiar dacă pierdem de o asemenea manieră, să pierdem prin neimpli-carea noastră sportivă, dar nu prin alte mijloace. Eu am încredere că aceşti jucători sunt curaţi”, a de-clarat, ieri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele FC Farul, Cristi Munteanu.

Şansa răscumpărării, cu Buftea
Sâmbătă, FC Farul va juca cu ACS Buftea, pe stadionul „Farul”, de la ora 11.00, în meciul contând pentru etapa a X-a a Ligii II, Seria I. Jucătorii vor avea şansa să îşi spele păcatele şi să demonstreze că ceea ce s-a întâmplat miercuri la Bucureşti a fost o întâmplare.
„Sunt conştienţi de greşeala lor, dar au şansa de a câştiga mâine (n.r. - astăzi) şi să treacă peste acest eşec ruşinos”, ne-a mai spus Munteanu.
Pentru acest meci, antrenorul „marinarilor”, Alin Artimon va încerca să efectueze o serie de discuţii cu elevii săi, pentru a readuce echilibrul în vestiar.
„Discuţiile individuale vor ajuta, dar nu ai timp să pregăteşti un joc tactic de miercuri până sâmbătă ca într-o săptămână normală. După o asemenea înfrângere, poţi doar să reabilitezi vestiarul, să eliberezi presiunea, să tranformi frustrările într-o parte de motivaţie pentru jocul următor. Sper să am destulă maturitate să direcţionez cum trebuie aceste lucuri”, a precizat Artimon.

Matei şi Stoianof, out!
Cel puţin pentru meciul cu Buftea, Matei şi Stoianof nu vor face parte din lot. Cei doi au fost excluşi din formaţie pentru acte de indisciplină la adresa antrenorului principal. Mai exact, nu au respectat deciziile acestuia. Locul seniorilor va fi suplinit de juniorii Pislaru şi Olteanu.