Horia Tecău şi Max Mîrnîi au acces în finală la Sydney

Horia Tecău şi Max Mîrnîi au acces în finală la Sydney
Horia Tecău şi Max Mîrnîi au acces în finală la SydneyPerechea formată din tenismanul constănţean Horia Tecău şi bielorusul Max Mîrnîi s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP 250 de la Sydney, dotat cu premii totale de 436.630 dolari, după victoria cu 6-1, 6-1 asupra spaniolilor David Marrero / Fernando Verdasco.
Tecău şi Mirnîi, capi de serie nr. 4, aflaţi la prima competiţie ca parteneri, după ce până de curând au evoluat în perechi diferite (Horia alături de suedezul Robert Lindstedt, iar Max alături de canadianul Daniel Nestor), s-au impus după doar 53 de minute.

În ultimul act al probei, Tecău şi Mirnîi îi vor înfrunta pe gemenii americani Bob şi Mike Bryan (principalii favoriţi), care au trecut în semifinale de spaniolii Marcel Granollers / Marc Lopez (N. 3), cu 7-5, 6-3.
Horia are 13 turnee câştigate la dublu în carieră, dintre care zece alături de Lindstedt (2012 - Bucureşti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 - Bastad, Casablanca, 2010 - New Haven, Bastad, s-Hertogen-bosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieşit câştigător în 2012 şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).
Horia Tecău a pierdut 11 finale la dublu: în 2012 la Rotterdam, Madrid şi Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).