FC Farul s-a reunit şi îşi va definitiva lotul în această săptămână

FC Farul s-a reunit şi îşi va definitiva lotul în această săptămână
FC Farul s-a reunit şi îşi va definitiva lotul în această săptămână Ieri dimineaţă, lotul FC Farul s-a reunit la stadionul „Farul”, în vederea pregătirilor pentru returul Ligii a II-a. S-au prezentat 19 jucători, dintre care 6 juniori. Formula finală a echipei va fi anunţată în decursul săptămânii acesteia, nu înainte ca oficialii clubului să ajungă la o înţelegere cu noile variante de transfer.

FC Farul şi-a reînceput, ieri dimineaţă, activitatea la stadionul de pe strada Primăverii. Antrenorii Alin Artimon şi Decebal Gheară au condus primul antrenament, la care s-au prezentat 19 jucători (Bîrlădeanu lipsind nemotivat): Vl. Neagu, Cernat (portari); Ţabără, Niţescu, Buzea, Gavrilă, Săceanu, Coteanu, Ghenciu, Stavian, Pâslaru, Olteanu, Chiţu, Popa, B. Nicola, Erdal, M. Matei, Stoianof, Sg. Popescu (jucători de câmp).
„Sunt nerăbdător să începem pregătirile, sper ca şi jucătorii să fie la fel. Sper, în primul rând, ca aceştia să-şi fi respectat programul de vacanţă pe care l-au avut, iar asta se va vedea repede. Sper să fie sănătoşi, să poată duce întregul program de pregătire şi sper să reuşim să facem ceea ce ne-am propus în această perioadă. Sunt şi anumiţi jucători care ne-au fost recomandaţi, tocmai de aceea vom avea duminică un joc şcoală, ca să-i putem vedea. Obiectivul nostru este să producem puncte. Mă aştept ca până la retur să fim o echipă foarte bine pregătită, bine organizată, cu jucători care să-şi dorească să progreseze, iar toate acestea să ducă la plasarea Farului pe un loc superior în clasament”, a declarat Alin Artimon.

Jucători de la Săgeata, Callatis şi Academia Hagi
În această perioadă de transfer, conducerea clubului FC Farul negociază la sânge cu mai mulţi jucători de la cluburile vecine din Dobrogea, pentru a obţine oferte şi jucători cât mai buni. Formula finală a lotului va fi prezentată în decursul acestei săptămâni.
„Mă interesează şi jucători de la Săgeata, în anumite condiţii. Este posibil să mai luăm şi un fost fundaş stânga de la Callatis Mangalia, dar şi câţiva jucători de la Academia „Gheorghe Hagi”. Forma în care vor fi ei rămâne să o stabilească cei din conducere. În principiu, am căzut de acord asupra doi jucători”, ne-a mai spus Artimon.

Programul de antrenamente
Până la startul returului, Farul va avea un program destul de încărcat, în care jucătorii noi-veniţi, alături de cei rămaşi din lotul vechi vor trebui să se sudeze.
„Vor fi opt zile de readaptare la efort. Din 23 ianuarie până pe 3 februarie, va fi un cantonament aici, la stadionul Farul. Din 3 până pe 8 februarie vor fi alte cinci zile de pregătiri în Constanţa. Teoretic, sper că şi practic, până pe 23 februarie o să plecăm în Antalya. Zilele care au rămas până la reînceperea campionatului le vom petrece la Constanţa. În pregătire ne-am propus 10 jocuri amicale, cu cel de duminică inclusiv, care va fi unul şcoală”, a precizat tehnicianul Alin Artimon.

Perspectivă de viitor
Dacă în tur s-au făcut mai multe greşeli legate de formarea şi pregătirea lotului, iată că la început de pregătiri pentru retur se vrea o schimbare de 360 grade, iar antrenorul Artimon este decis să se dedice întrutotul pentru Farul, chiar dacă la final de sezon este posibil să nu mai activeze în echipa „alb-albaştrilor”.
„Nu va fi o scuză omogenizarea. În momentul în care jucătorii vin repede în această perioadă de pregătire, două luni de zile sunt suficiente pentru acomodarea la sistem. Sunt jucători care au mai jucat în sistemul 4-3-3 şi nu le va fi foarte grea acomodarea. Scheletul lotului există, aşa că paşii pe care mi i-am propus, chiar îi putem realiza. Vreau să îmi respect înţelegerea vizavi de Farul. Am încercat şi încerc în continuare să construiesc ceva, chiar dacă contractul meu expiră în vară. De această construcţie, pe care mi-am asumat-o, va beneficia clubul şi probabil un alt antrenor, din sezonul viitor”, a explicat principalul Farului, Alin Artimon.