CSU Neptun devine club universitar studenţesc

CSU Neptun devine club universitar studenţesc
Situaţia financiară dificilă a formaţiei constănţene de handbal feminin CSU Neptun pare să-şi fi găsit rezolvarea, odată cu trecerea clubului din sfera privată în curtea Ministerului Educaţiei, la finalul anului trecut. Această trecere garantează echipei contribuţie bănească şi din partea Universităţii Maritime Constanţa, pe lângă ajutorul primit de la Consiliul Judeţean Constanţa.

Recent, CSU Neptun, formaţie care a retrogradat anul trecut în Di-vizia A din Liga Naţională de handbal feminin a ajuns în subordinea Ministerului Educaţiei, permiţând astfel ca UMC să contribuie la cheltuielile clubului. Datorită acestei schimbări, clubul şi-a reorganizat structurile iar mai multe posturi au fost făcute libere, inclusiv cea de director, care a fost ocupată de Alexandru Straton.
„Vor mai fi posturi de acoperit. Prioritar este handbalul, dar pe lângă această echipă vom începe să mai dezvoltăm şi alte secţii. Se va schimba directorul executiv, în schimb echipa va rămâne în aceeaşi formulă. Antrenorii, în funcţie de salarii, vom vedea dacă decid să rămână sau nu. Noi am vrea să rămână cu toţii. Rămâne de văzut, se vor face alte contracte iar acum lumea se duce unde este mai bine. Momentan, nu am concretizat nimic în privinţa transferurilor pentru că, în materie de finanţe, clubul încă nu a primit finanţarea şi nu se ştie când va primi finanţarea. Este greu să vorbim acum despre acest subiect. Obiectivul echipei rămâne acelaşi, promovarea în Liga Naţională”, a declarat directorul CSU Neptun, Alexandru Straton.
În turul sezonului 2012-2013, CSU Neptun a reuşit un parcurs fără greşeală, dar pentru a putea ajunge la aceeaşi performanţă şi în a doua parte a campionatului, formaţia va avea nevoie de mai multe jucătoare, pentru a mai întregi lotul.
„S-au mai discutat problemele le-gate de transferuri, dar deocamdată nu s-a stabilit nimic pentru că s-a format un nou club şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Să-şi ia posturile în primire conducerea clubului, să-şi propună priorităţile, iar după aceea vom vedea. Trebuie să purtăm neapărat o discuţie pentru a vedea ce se aşteaptă de la echipa asta, ce trebuie făcut, pentru că în turul campionatului, clubul a avut o conducere iar de acum încolo va avea altă conducere. Cred că săptămâna viitoare se vor con-cretiza lucrurile şi vom şti mai multe”, a declarat, pentru Cuget Liber, antrenorul CSU Neptun Ion Crăciun.

CJC şi UMC vor contribui în mod egal
Până în prezent, de finanţarea grupării s-a ocupat Consiliul Ju-deţean Constanţa, dar şi UMC, în-tr-o manieră mai mică, însă de acum încolo, cele două părţi vor contribui în mod egal.
„Această trecere este în bene-ficiul clubului, deoarece, în acest mod, conform Hotărârii Guvernului nr. 1449, UMC, instituţie subordo-nată Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate să susţină activi-tatea clubului sportiv public, care odată cu această decizie este subordonat la rândul lui MECTS şi devine club universitar studenţesc. La fel cum este şi clubul din Cluj, Universitatea, cum este Timişoara, Ştiinţa Bucureşti, Ştiinţa Bacău. Acestea sunt cluburi susţinute inclusiv din fonduri publice. Există un protocol între Consiliul Judeţean Constanţa şi UMC de susţinere 50-50% a activităţii clubului de care se ştie şi ca urmare a acelui protocol urma ca şi UMC să contribuie, numai că din cauză că şi clubul era pe domeniu privat, nu avea cum. Acum, finanţarea va veni din ambele părţi. Sperăm ca UMC-ul să aibă posibilitatea să susţină mai consistent activitatea şi să nu mai avem problemele pe care le-am tot avut”, ne-a mai spus directorul executiv CSU Neptun, Paul Alexe.
Lotul CSU Neptun se va reuni astăzi şi va relua pregătirile pentru returul campionatului. Fetele antrenate de Ion Crăciun şi Florin Cazan vor susţine primul meci din 2013 în compania celor de la CSM Unirea Slobozia, pe 3 februarie, în deplasare.