Alin Artimon: "Avem şase luni de zile în care trebuie să creştem ca valoare a jocului"

Alin Artimon: "Avem şase luni de zile în care trebuie să creştem ca valoare a jocului"
FC Farul va trece în noul an cu doar câteva victorii obţinute în acest tur al Ligii II, fiind pe ultimul loc în Seria I, cu 9 puncte. Rezultatul „marinarilor” a dezamăgit total conducerea şi suporterii clubului, iar 2012 poate fi etichetat drept cel mai slab an al Farului din recenta sa istorie. Cu toate astea, „alb-albaştrii“ mai au de jucat jumătate de sezon şi sunt optimişti că în 2013 va fi mai bine.

Dacă anul 2012 a fost unul dezastruos pentru FC Farul, în care echipa s-a zbătut în fiecare meci şi nu a reuşit mai nimic, în care antrenorul principal Alin Artimon a fost mai mult suspendat decât lângă tuşă, iată că anul ce vine aduce noi speranţe, optimism şi convingere că echipa poate trece peste impasul în care se află.
„Sunt convins că 2013 va fi un an mult mai bun decât 2012, pentru că mai prost va fi greu să fie. Sper să gestionăm bine jocurile de acasă pentru că noi am avut neşansa să avem un program urât şi să jucăm nouă jocuri în deplasare şi doar patru acasă. Vom încerca să construim spre mai departe, asta ni s-a cerut. Un prim pas am făcut şi am ales oamenii cu care să lucrăm în toate sectoarele. Acum rămâne să completăm şi să începem să construim, pentru că până acum nu am construit, am angrenat piesele doar. Avem şase luni de zile în care trebuie să creştem ca valoare a jocului. Trebuie să ne realizăm obiectivele, printre care să învăţăm să nu mai trăim din amintiri, pentru că asta este realitatea, Farul nu mai este în Liga 1, Farul actual este altul. Nu sunt farist. Ion Barbu este farist, care este de atâţia ani lângă acest club. Eu sunt antrenorul Farului şi cred că sunt unul dintre cei care gândesc mai la rece, venind din afară. Adevărul este altul decât îl văd mulţi”, ne-a mai spus Artimon.

Un tur agitat
FC Farul a eşuat categoric în prima parte a sezonului 2012-2013, asta din cauza problemelor legate de componenţa lotului. „A fost un tur agitat, un tur în care cred că ceea ce am câştigat este că ne-am lămurit asupra unor lucruri, adică asupra componenţei lotului, care a fost unul empiric realizat, cu suprasolicitare în anumite zone ale terenului şi cu posturi neacoperite pe alte zone. Cu nucleu de jucători pregătit în mai multe feluri pentru că ei au venit la echipă în etape diferite. Cu jucători care nu aveau nicio motivaţie decât să treacă vremea şi să mai treacă un an de contract, lucru care era cel mai grav. Se mulţumeau cu un salariu şi altceva nimic. Atunci, normal că nu-şi doreau mai mult, sau poate că nu puteau mai mult. Un vestiar împărţit în două zeci de mii de locuri, greu de controlat, cu lideri de carton în interior, care nu erau propulsaţi nici de randament, nici de grup. Astfel, ne-am lovit de multe probleme, în special din interior”, a declarat antrenorul FC Farul, Alin Artimon.

FC Farul a obţinut şi un record!
În acest tur, FC Farul se poate mândri măcar cu faptul că a marcat cele mai multe goluri în deplasare, în meciul jucat la Săgeata Năvodari, câştigat cu 5-2.
„Farul a avut o evoluţie foarte bună în meciul cu Săgeata. Şi dacă făceam 5-2 la Brăila, nu era niciun secret şi nicio ruşine pentru adver-sarii noştri. Chiar şi în acel meci vizat de UEFA, am avut şase ocazii de gol clare, iar brăilenii au avut un meci în care au aruncat mingea de câteva ori în careu şi au câştigat cu 2-0”, a precizat Alin Artimon.