Luptătorii constănţeni, medalii la Naţionale şi Cupa „Costineşti Royal”

Luptătorii constănţeni, medalii la Naţionale şi Cupa „Costineşti Royal”
Zilele trecute, la Bucureşti, sportivii de la LPS „Nicolae Rotaru” CSS s-au întrecut la Cupa „Royal Costineşti” la lupte greco-romane, competiţie de rang internaţional, rezervată cadeţilor şi juniorilor (copii născuţi în 1993 - 1998). Pentru a participa, concurenţii au avut nevoie de aprobare de la părinţi, dar şi de la medici, pentru a atesta faptul că sunt apţi pentru sport.

Luptătorii constănţeni au obţinut două medalii: aur - Dorin Pârvan (cat. 84 kg), care este şi component al lotului naţional de juniori; bronz - Iulian Grăjdan (cat. 60 kg) - antrenor Ioan Giuglea.
Este de apreciat şi reuşita lui Cristian Stoicescu (cat. 63 kg), care s-a clasat pe locul V la cadeţi.
„Un concurs foarte puternic. Numai la categoria 63 şi 60 de kg, au fost câte 19 concurenţi. Câte cinci-şase ruşi, doi-trei bulgari. O comportare foarte bună a avut-o Grăjdan. A fost învins numai de un sportiv din Rep. Moldova, care este şi dublu vicecampion european de cadeţi. Este o diferenţă de valoare. A câştigat o repriză şi a pierdut în ultimele secunde”, ne-a spus antrenorul Ioan Giuglea.

Tot în această perioadă, s-au desfăşurat şi finalele Campionatului Naţional de lupte libere la copii (născuţi în 1997 - 1999), la Târgu Jiu, unde luptătorii din judeţ au reuşit clasări de top: aur - Marius Marin (cat. 66 kg), bronz - Sebastian Raicea (cat. 85 kg), ambii de la CS 23 August (antrenor, Gheorghe Ciupercă), iar de la CS Mangalia (antrenor, Marian Oancea), Andrei Ana a luat primul loc la categoria 30 kg, iar Cristina Pintilie (cat. 40 kg) - bronzul.