Cozi interminabile la ghişeele Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa - Litoral TV

00:02:24
Vizualizări: 2 Adăugat de: penthboy
Descrierea intrării:

Mii se şoferi au ales să vină în ultima zi lucrătoare pentru a-şi schimba permisul auto înainte ca noul Cod Rutier să intre în vigoare. Mulţi dintre ei spun că au venit să-şi schimbe permisul pentru că nu vor să dea examenul medical, pentru că asta impune o nouă taxă, iar ei nu mai vor să dea bani statului.

Din prima luna a noului an, toate statele Uniunii Europene vor avea acelaşi model de permis auto. Drept urmare şi permisul de conducere al românilor va suferi modificări. Mulţi dintre constănţeni s-au speriat când au auzit, drept pentru care au luat cu asalt serviciul Permise şi Înmatriculări Auto.

Schimbările însă nu vor fi foarte mari.

„Forma rămâne neschimbată, dar se adaugă nişte elemente şi va diferi perioada de valabilitate. Astfel, cele pentru şoferii profesionişti vor avea o valabilitate de cinci ani (este vorba de permisele eliberate pentru categoriile C, CE, C1E, C1, D, DE, D1 şi D1E). Restul, pentru turisme şi pentru mopede, vor avea o valabilitate de zece ani. Concret, este vorba de categoriile AM A1, B, B1 şi BE”, a declarat ccomisarul şef Romeo Tecău

Conform noului Cod Rutier, care va intra în vigoare în ianuarie 2013, reînnoirea permisului de conducere se va poate face doar cu avizul medicului.

Marinarii care au venit la ghişeu pentru a-şi schimba permisul de conducere spun că pentru ei nu este o problemă controlul la medic, pentru că oricum sunt obligaţi să-l facă periodic.

Angajaţii Serviciului de Permise spun că este posibil să îşi prelungească programul.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita

Timpul de rulare al video-ului: 00:02:24
Autor: Litoral TV