Constanţa ar putea deveni poarta spre energia viitorului

00:02:15
Vizualizări: 3 Adăugat de: penthboy
Descrierea intrării:

Gazul natural lichefiat devine tot mai atractiv pe piaţa mondială. Acest combustibil este mai ieftin, mai bun şi mai curat şi ar putea înlocui cu uşurinţă petrolul. România ar putea deveni una dintre cele mai importante ţări din domeniul energetic, dacă s-ar contrui în Portul Constanţa mai multe terminale pentru gaz lichefiat. Un astfel de proiect există deja, iar în acest moment sunt tratative cu reprezentanţi ai mai multor state şi ai Comisiei Europene. Reţeaua va traversa Europa şi va asigura legătura cu Asia şi Orientul Mijlociu.

Administratorul reţelei trans-europene de transport consideră că cel mai bun oraş-port, din punct de vedere al infrastructurii, este Constanţa. Acesta este şi principalul motiv pentru care au ales ca terminalele să fie construite aici.

Reprezentanţii Comisiei Europene urmează să discute cu autorităţile constănţene despre modul în care se vor construi terminalele de gaz natural lichefiat. Indiferent de cum va fi realizată investiţia, Comisia Europeană va acorda sprijin financiar administraţiei portuare.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alexandru Ionescu

Timpul de rulare al video-ului: 00:02:15
Autor: Litoral TV