Giani Nedelcu: „Vrem să batem meci de meci şi să aducem 7 jucători”

Giani Nedelcu: „Vrem să batem meci de meci şi să aducem 7 jucători”
Giani Nedelcu: „Vrem să batem meci de meci şi să aducem 7 jucători”Vacanţa se apropie de final pentru fotbaliştii de la FC Farul, aceştia urmând să-şi reia activitatea pe 14 ianuarie. Patronul „alb-albaştrilor”, Giani Nedelcu, s-a întors şi el de câteva zile în Constanţa şi urmăreşte cu atenţie demersul mai multor transferuri care vor fi anunţate pe 15-16 ianuarie.

În mai puţin de o săptămână, lotul FC Farul se va reîntregi la mini-hotelul de la stadionul „Farul”, iar pregătirile vor începe pentru un retur care se anunţă extrem de dificil pentru „marinari”.
În 2013, patronul FC Farul, Giani Nedelcu, îşi doreşte ca echipa sa să obţină cât mai multe victorii. Ţinând cont de evoluţia din tur, acest obiectiv va fi greu de realizat, însă finanţatorul grupării constănţene susţine că pregătirea din această iarnă, cantonamentul şi aproximativ 7 transferuri vor face ca echipa să aibă o altă faţă în retur.
„Vrem să batem meci de meci, cum de altfel am vrut şi în tur, numai că nu s-a putut. Sperăm la un retur mai bun, după o pregătire de iarnă şi un cantonament, sperăm să fie mai bine”, a spus Giani Nedelcu.
Pe 15-16 ianuarie, FC Farul va anunţa care sunt achiziţiile clubului în această perioadă de transferuri. Este posibil să fie incluşi în lot şi câţiva jucători din lotul juniorilor.
„Obiectivele noastre includ aducerea a cinci, şase jucători, chiar şapte şi ca aceştia să se omogenizeze cu lotul. Nu ştiu ce se poate întâmpla până la sfârşitul campionatului. Sper să fie un an mai productiv, să vină şi din lotul juniorilor doi jucători, la echipa mare, să crească. Este foarte greu, fără să creşti jucătorii tăi, să iei de la unul sau de la altul. Încă nu am discutat de transferuri, toată lumea a fost în concedii. De săptămâna asta o luăm uşor, uşor, dar mai concret, după data de 15 ianuarie vom şti mai multe”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, patronul FC Farul, Giani Nedelcu.

Jucători de la Academia Hagi
Patronul Farului, Giani Nedelcu, a recunoscut că sunt luate în considerare şi câteva transferuri de la Academia Hagi, însă nimic nu este încă stabilit. Ceea ce contează pentru Nedelcu este ca jucătorii vizaţi să corespundă cu necesităţile echipei şi să se închege cu restul lotului.
„Este normal să luăm în vizor şi jucători din curtea celor de la Academia Gheorghe Hagi. Dacă va fi să reuşim, foarte bine, dacă nu, nu este nicio problemă. Nu contează de unde luăm jucători. Important este să avem rezultate iar cei care vin să înţeleagă obiectivele echipei şi să corespundă cerinţelor noastre”, ne-a mai spus Nedelcu.

Program de meciuri amicale şi cantonament
FC Farul va efectua două cantonamente în ianuarie şi februarie, după următorul program: 24 ianuarie - 2 februarie, la Constanţa; 8 - 23 februarie, la Antalya (Turcia). În acest interval, marinarii vor disputa aproximativ 10 jocuri amicale.
Cât despre ocuparea posturilor de preşedinte şi vicepreşedinte, Giani Nedelcu spune: „Nu am concretizat cu nimeni nimic până la această oră. Avem timp”.